Постинг
16.12.2012 18:39 -
(16+) Откриха огромни тумори, големи колкото топки за пинг-понг, у плъхове, хранени с генно-модифицирана царевица на американския гигант "Монсанто".
Автор: sandje
Категория: Бизнес
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 16.12.2012 19:10
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 16.12.2012 19:10
На фейсбук може да видите снимки, защото модератора не ми позволява да ги публикувам тук!!! Цензура.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=381362228618667&set=a.335390206549203.79913.335381113216779&type=1&theater
Френски учени наскоро откриха огромни тумори, големи колкото топки за пинг-понг, у плъхове, хранени с генно-модифицирана царевица на американския гигант "Монсанто".
"За пръв път в света можахме да оценим въздействието на пестицид и на ГМО върху организми, и то за много по-дълъг период от време, отколкото са го правили правителствата и производителите. Получените резултати са наистина тревожни!",
заяви ръководителят на проучването проф. Жил-Ерик Сералини
Учените тайно изследвали в продължение на две години група от 200 опитни плъхове, които били разпределени в три групи. В първата гризачите били хранени само с генно-модифицирана царевица от вида NK603. При втората група животните били захранвани със същата ГМО царевица, обработвана с пестицида "Раундъп" - един от най-използваните в света. В третата група плъховете били захранвани с обикновена царевица, но също обработена със споменатия пестицид.
От опитите станало видно, че първият плъх, подхранван с ГМО храна, умира една година по-рано от тези, които се хранят с нормална царевица. А женските екземпляри - осем месеца преди това. На 17-ия месец били наблюдавани пет пъти повече смъртни случаи при мъжките екземпляри и то захранвани само с 11 процента генно-модифицирана царевица.
"От изследването пролича, че смъртността при плъховете е между два и три пъти по-бърза при консумацията на ГМО и ГМО третирани с "Раундъп".
"Дори и при най-ниски дози на "Раундъп" станахме свидетели на 2,5 пъти повече тумори на млечните жлези", констатира Сералини.
Досега тестовете на генно-модифицираната царевица NK603 бяха правени от производителите само за период от 30 дни.
"Истинско престъпление е, че санитарните власти не са изискали по-дълги изследвания за въздействието на ГМО, а вече изминаха 15 години от тяхното пускане на пазара", коментира Сералини.
И сега внимание!!
Близо 100 000 тона генномодифицирана соя внася страната ни за нуждите на хранителната ни промишленост. С тази соя се правят салами, вафли, кренвирши, кайма, с нея се хранят и животните.
"Имаме селектирани български сортове соя, но нашето производство е крайно недостатъчно за нуждите на пазара”, казва доц. Георги Георгиев, началник на Опитна станция по соята - Павликени. Той и колегите му не се притесняват от ГМО храни, тъй като щяло да дойде момент в развитието на човечеството, в който живите организми ще свикнат с тях и няма да има странични ефекти.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=381362228618667&set=a.335390206549203.79913.335381113216779&type=1&theater
Френски учени наскоро откриха огромни тумори, големи колкото топки за пинг-понг, у плъхове, хранени с генно-модифицирана царевица на американския гигант "Монсанто".
"За пръв път в света можахме да оценим въздействието на пестицид и на ГМО върху организми, и то за много по-дълъг период от време, отколкото са го правили правителствата и производителите. Получените резултати са наистина тревожни!",
заяви ръководителят на проучването проф. Жил-Ерик Сералини
Учените тайно изследвали в продължение на две години група от 200 опитни плъхове, които били разпределени в три групи. В първата гризачите били хранени само с генно-модифицирана царевица от вида NK603. При втората група животните били захранвани със същата ГМО царевица, обработвана с пестицида "Раундъп" - един от най-използваните в света. В третата група плъховете били захранвани с обикновена царевица, но също обработена със споменатия пестицид.
От опитите станало видно, че първият плъх, подхранван с ГМО храна, умира една година по-рано от тези, които се хранят с нормална царевица. А женските екземпляри - осем месеца преди това. На 17-ия месец били наблюдавани пет пъти повече смъртни случаи при мъжките екземпляри и то захранвани само с 11 процента генно-модифицирана царевица.
"От изследването пролича, че смъртността при плъховете е между два и три пъти по-бърза при консумацията на ГМО и ГМО третирани с "Раундъп".
"Дори и при най-ниски дози на "Раундъп" станахме свидетели на 2,5 пъти повече тумори на млечните жлези", констатира Сералини.
Досега тестовете на генно-модифицираната царевица NK603 бяха правени от производителите само за период от 30 дни.
"Истинско престъпление е, че санитарните власти не са изискали по-дълги изследвания за въздействието на ГМО, а вече изминаха 15 години от тяхното пускане на пазара", коментира Сералини.
И сега внимание!!
Близо 100 000 тона генномодифицирана соя внася страната ни за нуждите на хранителната ни промишленост. С тази соя се правят салами, вафли, кренвирши, кайма, с нея се хранят и животните.
"Имаме селектирани български сортове соя, но нашето производство е крайно недостатъчно за нуждите на пазара”, казва доц. Георги Георгиев, началник на Опитна станция по соята - Павликени. Той и колегите му не се притесняват от ГМО храни, тъй като щяло да дойде момент в развитието на човечеството, в който живите организми ще свикнат с тях и няма да има странични ефекти.
Вълнообразно
Няма коментари