Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 20:28 - 18 причини защо не е добра идея да ваксинирате децата си срещу грип през този сезон
Автор: sandje Категория: Бизнес   
Прочетен: 3583 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

09.11 09:39 - 18 причини защо не е добра идея да ваксинирате децата си срещу грип през този сезон
 

Тази година е по-важно да защитите децата и любимите си хора от противогрипните ваксини (ПГВ), отколкото от самия грип. Ето и причините за това:

1. Този грип просто е друг вид грип. Той не е необичайно смъртоносен. Всъщност, вирусът на свинския грип тип H1N1, който циркулира в момента е по-малко смъртоносен от много други вируси, причинили грипни епидемии. При първите 1000 потвърдени случая на свински грип в Япония и Китай смъртността беше НУЛА. Центровете по контрол на болестите в САЩ твърдят, че 36000 американци умират от грип всяка година, а от март до август тази година (за 6 месеца) смъртните случаи в САЩ, приписвани на свински грип са около 500-600. През 2009 година вече отмина "свинският" грипен сезон в южното полукълбо без да предизвика необичайни тревоги. Единствено преувеличените доклади на Световната здравна организация за хоспитализациите на грипно болни в страните от Южна Америка бяха нещо по-необичайно. Контактът (дори преболедуването) с грипния вирус и изработването на естествени антитела са единствената гаранция за резистентност срещу бъдещи грипни епидемични взривове. Изкуственото създаване на антитела чрез контакт с грипни вируси във ваксини е много по-проблематично от естественото. Американците се срещнаха със свинския грип H1N1 през лятото на 2009 и смъртните случаи и хоспитализациите, свързани със сезонния грип, бяха по-малко от обичайното.

2. Здравните власти признаха с половин уста, че предхождащите този грипен сезон ваксинационни програми са били безполезни. Тази година за пръв път се прилагаха ваксини и за сезонния, и за пандемичния грип. И ваксината за сезонния, и тази за пандемичния грип изискваха две инокулации. Причината е, че еднократните инокулации се провалиха и не доведоха до създаване на достатъчно антитела. Много малките деца и крехките старци – групите с най-висок риск – не произвеждаха достатъчно антитела в отговор на ПГВ. Това е признание, че ПГВ бяха практически напълно безполезни. Същите хора, които ви продаваха неефективни ваксини през последните години, ви предлагат и новите ваксини от тази година. Можете ли да им се доверите този път?

3. Освен, че се провали в най-важното – предизвикване на образуването на достатъчно антитела – тази "свинска" ПГВ ви се предлага от същите хора, които се оказаха неспособни да произведат адекватна сезонна ПГВ, която да съответства на циркулиращия грипен щам. През последните години противогрипните имунизации бяха тотално безполезни, защото ваксиналните грипни щамове не съответстваха на реално циркулиращите. Властите твърдят, че преобладаващо цикулиращият грипен щам в средата на септември 2009 е този на свинския грип H1N1, а предизвикваният от него грип протича по-леко, в сравнение с грипа от миналата година. Ако тези данни са коректни, защо трябва да поемаме риска да се ваксинираме срещу грип тази година?

4. Ваксините ще се произвеждат от не по-малко от 4 производители, вероятно с различни добавки (наричани адюванти) и технологии на производство. Ваксината за двете инокулации може да се изтегля от флакон за множество дози и в ситуация на криза и недостатъчни доставки, ваксината във флакона може да бъде разреждана, за да се получат повече дози, след което трябва да се добавят адюванти с цел предизвикване на по-силна имунна реакция. Адювантите се добавят към ваксините, за да стимулират продукцията на антитела, но те може да послужат и като спусък на автоимунни реакции. Някои от адювантите са живак (тимерозал), алуминий и сквален. Бихте ли позволили да направят на детето ви инжекция, съдържаща олово? Оловото уврежда мозъка. Тогава защо бихте подписали, че сте съгласни да инжектират детето ви с живак, който е още по-опасен от оловото?

5. Тази година за пръв път производителите правят опит да получат разрешение от Агенцията по храните и лекарствата, представяйки ваксини-имитации. Ваксините-имитации се правят, за да се получи разрешение за метода на производство, след което преобладаващият циркулиращ вирусен щам се добавя към тях буквално дни преди реалното използване на ваксините. Да, ваксините са били тествани върху здрави деца и възрастни, но това не са същите ваксини, с които реално ще бъдат ваксинирани вашите деца. При децата с бронхиална астма, алергии, инсулино-зависим диабет и пр. рискът от странични ефекти е по-висок. При децата до 2-годишна възраст кръвно-мозъчната бариера не е достатъчно развита, което създава реални условия за преминаване на инфекциозни причинители от кръвоносните съдове в мозъчната тъкан и развитие на хронично мозъчно възпаление, проявяващо се със симптоми на аутизъм. На деца в кърмаческа възраст не бива да се инжектират вируси.

6. Свръхваксинирането е обичайна практика в Америка днес. Американчетата се подлагат на 29 ваксинации преди да навършат две години. Това означава, че по малко "болест" бива непрекъснато инжектирана в малките дечица през най-важните години на тяхното физическо и психическо развитие! Ветеринарните лекари вече се отдръпват сериозно от многократното ваксиниране на кучетата, поради наблюдаваните странични ефекти.

7. Здравните власти искат да ваксинират бременните жени, излагайки мозъка на плода на преднамерена биологична атака. Скорошно проучване показа, че контактът с ваксинални грипни вируси по време на бременността предизвиква у плода промени в генните модели, които се наблюдават у децата с аутизъм. Това е мълчаливо признание, че ваксините, с които се инжектира "мъничко" грип, причиняват аутизъм.

8. Съвременната медицина няма обяснение на аутизма, въпреки непрекъснатото нарастване на заболеваемостта от него. Сред амишите (американски последователи на менонитската религия), които не ваксинират децата си, няма случаи на аутизъм. Трябва да сте нащрек за лъжовността на модерната медицина.

9. Учениците най-често получават ваксината като назален спрей (Flumist). Тази форма на ваксиниране води до разпространяване на вируса, който няма как да не достигне до другите членове на семейставата. Какъв по-лесен начин за начало на епидемия!

10. Има много косвени данни, че вирусът на свинския грип е култивиран от човека. Вирусът H1N1 от 2009 "по случайно съвпадение" се появи в Мексико същата седмица, в която френският президент Никола Саркози беше на посещение в Мексико по покана на неговия президент Фелипе Калдерон, за да обяви намерението на Франция да създаде мултимилионна фабрика за ваксини в Мексико. В статия, публикувана в тексаския вестник "Seguin" Рон Малоуни анонсира "репетиция за пандемично бедствие", насрочена за 2 май 2009. в статията се казва: "Службите за спешна помощ в Гуаделупе и техните колеги от цялата страна се подготвят за същия сценарий..." Това означава, че здравните власти в САЩ са се подготвяли за репетиране на масова ваксинационна кампания преди обявения епидемичен взрив в Мексико. Вирусолозите признават, че е нужно време, за да се оформи грипен вирус, който е отчасти свински, отчасти птичи, отчасти човешки. Но необяснимо как този вирус не е бил регистриран от нито една от стотиците служби за мониториране на грипа, разположени по цялото земно кълбо. На 24 април 2009 д-р Джон Карло, главен лекар на Далас, намеква, че грипният щам H1N1 вероятно е произведен в лаборатория. Той казва: "Този щам на свинския грип, който беше култивиран в лаборатория е нещо, което реално не беше виждано никъде в Щатите и по света, така че той всъщност е съвсем новоидентифициран грипен щам."

11. Спомнете си паниката около свинския грип през 1976. В наситената с политическо напрежение атмосфера, докато Джералд Форд се бореше да спечели президентските избори, изведнъж в една военна база се появи свински грип. Веднага беше произведена ваксина и милиони американци бяха ваксинирани. Но ваксината се оказа по-лоша от болестта, причинявайки стотици случаи на парализа на Гилен-Баре и няколко смъртни случая. Като отзвук от миналото Белият дом е директно въвлечен в промотирането на ваксина срещу грипния щам H1N1 от 2009. федералното правителство използва федералния бюджет, за да плаща на училищата да ваксинират учениците, да рекламира ваксинирането по билбордовете покрай магистралите и по телевизиите и да провежда във военен стил масово ваксиниране толкова светкавично, че ако се появят странични ефекти, да бъде достатъчно късно. Масите вече ще бъдат ваксинирани. Федералното правителство задели 9 милиарда долара за разработването и производството на недоказана и експериментална противогрипна ваксина. Не ставайте опитни морски свинчета на правителството.

12. Исзледователите предупреждават, че свръхупотребата на противогрипни ваксини и медикаменти като Tamiflu и Relenza може да упражнят генетичен натиск върху вирусите, след което е много вероятно те да мутират в по-смъртоносен щам. Здравните власти на САЩ очакват 70% от населението да бъде ваксинирано срещу грип през сезон 2009; това е над два пъти повече отколкото през който и да било друг грипен сезон. Това определено ще упражни по-голям генетичен натиск върху вируса, за да го подтикне към мутиране в по-вирулентен щам.

13. Повечето тестирани в САЩ и други държави H1N1 вирусни щамове вече са резистентни към Tamiflu (оселтамивир). Tamiflu стана практически безполезен медикамент срещу сезонния грип. Според данните на Центровете за контрол на болестите на САЩ от 1148 тестирани проби от сезонен грип 1143 (99.6%) са резистентни на Tamiflu!

14. С напредването на грипния сезон федералното правителство се кани да застави или задължи американците да се ваксинират. Франция вече нареди да бъдат произведени достатъчно ваксини за ваксиниране на цялото население и обяви, че ваксинацията ще бъде задължителна. САЩ като че ли ще почакат и ще обявят задължително ваксиниране по-късно, когато населението ще бъде достатъчно наплашено, за да приеме това по-охотно. Правителството вече обяви, че ще наеме хора, които да посещават домовете на неваксинирани деца.

15. Публичните здравни власти надават вой през всеки грипен сезон, за да подмамят населението да се нареди в редичка за противогрипни ваксини. Властите непрекъснато публикуват данни за мними 36000 починали от грип, за да изплашат хората и да им предложат "решението" – ваксиниране. Но това число съответства на общия брой починали от грип и от пневмония у стари хора. Само около 5000-6000 от смъртните случаи се дължат на грипа и това са най-вече хора с компрометирана имунна система, такива на болнично лечение, хора с автоимунни болести или други сериозни здравни проблеми. Както посочих по-рано, през първите 6 месеца, когато свинския грип беше в пълната си сила, бяха регистрирани не повече от 500-600 смъртни случая. При общ брой на населението на САЩ 325 милиона души всяка година се прилагат едва по 100 милиона дози противогрипна ваксина и няма нито една епидемия сред неваксинирани хора.

16. Новинарските медии безотговорно насаждат безпочвен страх в началото на този грипен сезон. Колко етично е от страна на вестниците да публикуват съобщения за починал от свински грип при положение, че хиляди загиват от сезонен грип всяка година? В предишните години медиите не публикуваха всеки случай на починал от грип, но тази година хората трябва да бъдат наплашени.

17. Официалните здравни власти съвсем безотговорно "пропускат" другите начини за укрепване на имунитета срещу грип. Не се предлагат никакви други възможности, освен проблематичните ваксини и противовирусни медикаменти, въпреки наличните силни доказателства, че витамините C и D активират имунната система, а микроелементът селен предотвратява тежко протичане на болестта. Единственото правдоподобно обяснение защо пикът на заболеваемостта от грип е през зимните месеци е недостигът на естествено синтезиран витамин D, поради недостатъчното слънчево греене. Защитете семействата си. въоръжете имунната си система с витамини и микроелементи.

18. Дали изобщо ще научим някога дали противогрипната ваксина сама по себе си не е смъртоносна? През 1993 федералното правителство скри факта, че смъртоносна противогрипна ваксина уби хиляди пациенти на домашно "лечение". Това беше първата година, през която противогрипните ваксинации бяха заплащани от здравната каса. Смъртността, свързана с противогрипните ваксини беше толкова висока, че понижи средната продължителност на живота на американците за пръв път от Испанския грип през 1918 насам! Обработката на данните за смъртността отнема 1-2 години и правителството спокойно може да избере да не разкрива истинските нива и доколко те са свързани с грипа и ваксините срещу него. Смятате, че това не може да се случи? През 1993 се случи!

http://magmarieta.blog.bg/biznes/2009/11/09/18-prichini-zashto-ne-e-dobra-ideia-da-vaksinirate-decata-si.432130



Тагове:   грип,


Гласувай:
4



1. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
15.11.2009 13:07
Доста от изброените неща вече ги знаех, защото наскоро ми писна от истерии и се зарових да търся инфо в интернет. Та има много истини в този пост. Основната е, че свинският грип е просто въздух под налягане. Поне сегашният му щам.
цитирай
2. bizcocho - Напълно споделям написаното!
15.11.2009 17:27
Напълно споделям написаното!
цитирай
3. анонимен - когато фактите говорят...
17.11.2009 22:27
накара ме да се замисля статията с изложените факти- малката ми дъщеря преди няколко месеца беше сънувала кошмар свързан с ваксини и ми каза изрично, ако ме викат мене и баба й задължително да ни ваксинират за нещо, да не ходим, понеже били смъртоносни ваксини...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandje
Категория: Новини
Прочетен: 400662
Постинги: 126
Коментари: 194
Гласове: 495
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930