Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 13:54 - България да бъде втори Чернобил – мръсният таен план на световните сили?
Автор: sandje Категория: Бизнес   
Прочетен: 6675 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2010 13:57


България да бъде втори Чернобил – мръсният таен план на световните сили?


imageБългария ще се превърне в бунище за радиоактивни отпадъци – бомбастичната новина плъзна по форумите и хвърли народа в паника за пореден път. Този път заплахата идва от САЩ, като самият министър Трайчо Трайков намекна за намеренията на Америка да складира у нас ядрените си отпадъци. Припомняме, че преди време Razkritia.com алармира за същия опасен план, но на страни от Европейския съюз. Същото важи и за Русия. Това някаква конспирация срещу България ли е? Сякаш всички световни сили са се обединили и се стремят да заличат страната ни, превръщайки я във втори Чернобил! В интернет цари истинска паника, хората подозират най-страшното – план, който цели да ликвидира държавата и населението.

Какви са фактите?

imageИстина е, че американска компания прави проучвания за възможностите на България за складиране на ядрени си отпадъци. По принцип всяка държава, която има АЕЦ, е длъжна сама да се грижи за боклука си. За целта се изграждат специални хранилища дълбоко под земята, където да се съхраняват отпадъците, предварително обработени. България няма нужната технология и досега изнасяхме ядреното си гориво в Русия. В един момент обаче Русия реши, че не може да поема повече от радиоактивните ни отпадъци и поиска незабавно да се предприемат мерки за прекратяване изнасянето на вторичните продукти. На държавата ни обаче й трябват поне десет години, за да изгради собствено хранилище.

imageТова постави страната ни в задънена улица. В последствие ЕС също започна да обмисля прехвърляне на ядрен отпадък от Източна Европа към… България! Като членка на Съюза страната ни е длъжна да поеме де що има боклук безропотно. От общо 8 страни от ЕС, за които има вероятност да приберат ядрените отпадъци, вестник „Таймс” нарочи именно България като потенциален приемник на вторичния продукт. Изданието публикува статия със заглавие „България може да складира ядрени отпадъци от ЕС” и хвърли в шах българската нация.

Оставаше само и Щатите да ни хвърлят мерника, и страната ни да заприлича на втори Чернобил… И това се случи! САЩ бяха последните, които проявиха интерес към изграждане на подземни хранилища у нас. А пък уж държавите, които имат ядрена енергетика, били длъжни сами да се справят с вредните отпадъци. Ето как се справят Русия, САЩ и цяла Европа – хвърлят си боклука у нас.

Има ли мръсна сделка?

imageИзключително малко бяха медиите, които отразиха скандалната новина. Макар изречена от авторитетен източник, какъвто е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, общественият отзвук беше минимален, и основно – в интернет пространството. Каква е позицията на правителството? Защо се мълчи по този повод? За ГМО се разбрахме, за синтетичните клетки също се вдигна шум до небето, а за вероятността България да бъде новият Припят – пълно информационно затъмнение.

По форумите дори се появиха конспиративни теории, според които Бойко Борисов е сключил сделка със САЩ – Америка ни хвали за блестящата политика на новото правителство и праща поздрави от ЦРУ към МВР за акциите на ГДБОП. А в замяна? В замяна България приема всичката реактивна гад на Щатите.

Какво ще се случи с нас?

imageИначе за „добрата кауза” страната ни ще получи крупна сума пари. Факт е обаче и че колкото и дълбоко в земята да бъдат съхранявани ядрените отпадъци и независимо от материала, от който са направени хранилищата, те ще останат високорадиоактивни в продължение на поне 100 000 години.

imageНикой не може да гарантира, че макар и дълбоко заровени, ядрените отпадъци няма да навредят на природата, на хората, изобщо – на човечеството. Ако хранилищата бяха напълно безопасни, останалите страни – членки на ЕС не биха се противили срещу тяхното изграждане. Според запознати има вероятност подобни складове да се отразят и на бъдещето поколение, да увредят плода у бъдещите майки, да предизвикат аномалии. Възможно е децата да започнат масово да се раждат с увреждания, генетични изменения. Това все пак са високорадиоактивни отпадъци и действието им е като атомна бомба – най-големият враг на човечеството.

http://loran.blog.bg/novini/2010/06/01/bylgariia-da-byde-vtori-chernobil-mrysniiat-taen-plan-na-sve.5550
Статията няма за цел да плаши обществото, тя е с информативен характер.





Тагове:   Витоша,   парк,   писмо,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - stoian_ti
28.06.2010 17:21
Не се притеснявайте,края на света ще настъпи скоро,и няма да почуствате последствията от този ,заговор'
цитирай
2. анонимен - споко
08.07.2010 12:20
който копае гроб другиму сам пада в него.
цитирай
3. pitashtia - Няма такова нещо
31.07.2010 22:43
Явно имаш вкус към сензациите и страховитите заговори. Проблемът сд радиоактивните отпадъци се решава лесно като се загробят на подходящо място, на подходяща дълбочина в подходящи контейнери. Не го правят защото остатъкът след реакцията доколкото знам е плутоний а той не се поддава на управляема реакция , но затова пък става за атомни бомби. Руснаците си го складират, но доколко надежно-това е въпросът. Прочети блога на gikotev http://gikotev.blog.bg/profile.php
цитирай
4. barborok - ние отдавна сме хранилище не само за радиоактивни отпадъци...
04.08.2011 19:17
... позаинтересувайте се малко .. имаме 280 хранилища за какви ли не гадости , това ни е доста голям международен бизнес, и още стотина хвостохранилища които са в окаяно състояние, какъв шистов газ!!!???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sandje
Категория: Новини
Прочетен: 399954
Постинги: 126
Коментари: 194
Гласове: 495
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031